top of page

Onze Partners

Dat onze regio rijk is aan lekkere streekproducten is geen geheim. Hieronder kan je meer info vinden over de producten die we in onze geschenkmanden hebben opgenomen. Allemaal top producten gemaakt door mensen met een passie voor het product en een goesting voor de streek.

 

Bieren:

 

 • Kartuis Bier: Het Kartuis bier (8% alc.) is afkomstig uit Herne,een groene en landelijke gemeente in het pajottenland. Deze gemeente is ook gekend voor zijn historisch ‘kartuizerklooster’ waar monniken vanaf de jaren 1084 hun eigen kartuizerbier brouwden. In onze mand hebben we het Kartuis Bier (bruin) opgenomen. Dit is een krachtig bruin bier, met een zoetig aroma door toevoeging van artisanale honing. Het bruine Kartuisbier heeft een hoge gisting op de fles volgens de traditionele methode.
   

Meer info: www.kartuis.be


 

 • Toots: Zoals de naam laat vermoeden is dit bier vernoemd naar een van de grootste Belgische muzikanten ooit, de ket “Toots Thielemans”. Het bier is afkomstig uit Gooik, en is een bier van hoge gisting (4.7%alc.). Vergis je niet, ondanks zijn laag alcoholpercentage is dit een sterk volmondig bier, met een verrassende citrus-neus en een fruitig aroma. Dit dankzij zijn unieke recept met gerste- en tarwemout en de dry-hopping met Nieuw-Zeelandse Nelson Sauvin Hop.
   

Meer info: www.toots.be


 

 • Verpleegster Bier: voor het Verpleegster bier (6.5% alc.) gaan we naar Brouwerij Gemeldorp. Deze erkende Ambachtelijke Brouwerij ligt in Deftinge, een dorp in de schaduw van Geraardsbergen en die teruggaat tot de Kelten. Brouwerij Gemeldorp wordt uitgebaat door Danny De Keuleneire, de drijvende kracht achter de brouwerij, maar daarnaast ook imker en hopteler. Het Verpleegster bier is opgedragen aan zijn vrouw Lijuan Zhang die zoals je kan vermoeden verpleegster is. Verwacht een blond bier van hoge gisting gebaseerd op  oud Belgisch blond recept, met klassehoning en afgewerkt met verse kruiden. Interessant feitje rond dit bier is dat het een glutenarm bier is, mensen met een gluten probleem kunnen ook van dit heerlijk blond “bierke” genieten.
   

Meer info: www.br-gemeldorp.be

 

 • Coureur / Ferdi Vd Haute Bier: ook Coureur wordt gebrouwen in Brouwerij Gemeldorp. Dit bier is een ode aan het rijke wielrennersverleden die onze streek rijk is. Het bier werd ontwikkeld ter ere van de 30ste verjaardag van het behalen van Belgisch kampioen door Ferdi Van den Haute, dorpsgenoot en buurman van de brouwer.


Meer info: www.br-gemeldorp.be

 

 • Spartacus bier: met Spartacus blijven we in het rijke wielrennersverleden die onze streek rijk is. Met mythische hellingen zoals de “Muur” van Geraardbergen en “den Bosberg” kan dit ook niet anders. Spartacus bier is afkomstig uit Onkerzele en wordt gebrouwen door Patrick Kerger. Dit blond bier van hoge gisting werd opgedragen aan Fabian Cancellera, die in het peloton de bijnaam Spartacus kreeg. Verwacht een Belgische tripel, fruitig, hoppig maar zacht van smaak.
   


Meer info: Spartacus Bier
 

Granola & Confituren
 

 • Zoete Potjes: voor onze confituren hebben we gekozen voor de producten van Zoete Potjes. Deze producten worden met veel liefde gemaakt door Manon en dat smaak je. De aandacht voor hoge kwaliteit en duurzaamheid staan hierbij centraal. Daarom werken ze vooral met fruit afkomstig van lokale boeren, vrienden, familie, buren, ... die zorg dragen voor de natuur en wat het te bieden heeft.

  Meer info: www.zoetepotjes.be

   

Kaas:
 

 • Beverse Kaasmakerij: de Beverse Kaasmakerij is gelegen in Vlaams-Brabant, meer specifiek in het Pajottenland in het middelpunt van de driehoek Lessen, Edingen, Geraardsbergen. Dit familiebedrijf maakt voor zijn kazen enkel gebruik van de versgemolken melk van eigen productie. Deze melk wordt gepasteuriseerd en de (lactosevrije) kaas mag door iedereen worden geconsumeerd. Met hun ruim aanbod aan kazen (brandnetel, algen, met streekbier,etc) die garant staat voor kwaliteit en ambacht, is de Beverse Kaasmakerij een echte referentie in de streek en ver daarbuiten.

  Meer info: www.beversekaas.be
   

Koffie:
 

 • Oké Koffie: wie Geraardsbergen zegt, denkt niet enkel aan de mattentaarten, maar ook aan Oké Koffie. Oké Koffie is een ambachtelijke koffiebranderij die in 1991 door de familie Van Kerckhoven werd gestart met de overname van een branderij te Geraardsbergen, die sinds 1873 een lange traditie heeft opgebouwd in verfijnd vakmanschap en superieure kwaliteit. Vandaag zet Oké Koffie deze traditie verder met de nieuwste technieken en respect voor het verleden. Met deze unieke combinatie heeft Oké Koffie tot ver buiten de grenzen naam en faam verworven. Met zijn brandverse smaak en evenwichtig aroma is Oké koffie dé referentie bij koffiekenners.

  Meer info: www.oke-koffie.be

   

Gin:
 

 • Acker & Go Distillery: Is een jonge distilleerderij uit Geraardsbergen. Deze distilleerderij, die opgericht werd in 2016,  wordt uitgebaat door Alfred Van Acker en Hilde Goossens. Met passie en respect voor eigen streek produceren ze dranken op basis van lokale streekgebonden ingrediënten. Als jonge onderneming waar ambacht en passie centraal staat, werden ze uitgeroepen tot starter van het jaar in 2017. Hun Gybergh 42 is een gin op basis van Vlierbes, Lavendel en Hysop. Het aroma van deze streekgebonden gin is  fruitig-floraal en wordt gekenmerkt door een pittig kruidige afdronk.

  Meer info: www.agdistillery.be

   

Advocaat:
 

 • Het Geel Genot: Veel te veel eitjes van de eigen kippen en een fantastisch lekker recept van de oma om advocaat te maken.. Zo start het verhaal van het Geel Genot, uitgebaat door Christophe, Anne & Lisa. Naast de overheerlijke advocaat die je in onze Gour’Mont kan terugvinden, kan je bij hen ook terecht voor home-made likeuren zoals  Limoncello en Yellowcello (op basis van witte pompelmoes en jeneverbessen).

  Meer info: www.hetgeelgenot.be

   

Fruitsappen:
 

 • Fruitburght - Demeulemeester: Voor onze fruitsappen hebben we gekozen voor de Fruitburght-Demeulemeester. Dit familiebedrijf is gelegen in het mooie Bever en bestaat reeds sinds 1991. Naast het persen van biologisch geteelde appels en peren uit eigen boomgaarden, kan je als particulier ook bij hen terecht voor persen van eigen fruit. De appelsappen van de Fruitburght zijn alom gekend. Hun verfrissende combinaties zoals Appel-Zwarte Bes en Appel - Framboos zijn dorstlessend en smaken naar meer.

   

bottom of page